תאילנד: המלצות וטיפים
לא לטוס לפני שקראתם את הכתבה הזו! לפניכם טיפים, המלצות וגם כמה הזהרות חשובות על תאילנד שאסור לפספס, כפי שהתקבלו מהגולשים של אתר טרוול זון ומניסיון אישי שלנו.
המון מידע חשוב וכמובן המלצות שיעזרו לכם בתכנון החופשה תמצאו בכתבות השונות על יעדי הטיול בתאילנד, רשימת כל הכתבות מופיעה בתפריט הניווט.
גם אתם יכולים לכתוב באזור התגובות של כל כתבה או לשלוח לנו מייל.
עוד כתבה חשובה בסידרה שחובה לקרוא:
מלכודות תיירים ועוקצים נפוצים בתאילנד >>
תהנו!
כסף ועלויות
אחד הנושאים הכי חשובים בכל טיול…
כמה עולה טיול לתאילנד?
כמה כסף צריך לטיול בתאילנד? כמובן שהתשובה תלויה ברמת הטיול ובעונה. תאילנד נחשבת זולה ובצדק, יחד עם זאת חשוב להבין שלא תמצאו בתאילנד מלונות 5 כוכבים, טיולים מאורגנים ברמה טובה ופינוקים במחירים מצחיקים כפי שהייתם רוצים. לאיכות יש מחיר, לעיתים גבוה מאוד.
עלות ממוצעת
בגדול נאמר שלחופשה ישראלית ממוצעת ברמה בינונית ולא בשיא העונה נדרשים כ-150 דולר ליום לזוג (100 דולר ליחיד). כן, לא התבלבלנו. זה כולל הכל – לינה, אטרקציות, טיולים מאורגנים, נסיעות וכו'. לא כולל הטיסה לבנגקוק וטיסות פנימיות, ולא כולל שופינג.
רמות מחירים לפי אזורים
כלל האצבע הוא שככל שמדרימים המחירים עולים. הכי זול בצפון תאילנד, כשגם שם הרמה לא אחידה, למשל פאי זולה יותר מצ'יאנג מאי. המחירים בבנגקוק גבוהים יותר מהצפון והכי יקר באיים, בעיקר באזורי התיירות ובחופים, ובמיוחד בקוסמוי ופוקט.
דוגמאות למחירים
הנה דוגמאות לרמות מחירים מהם תוכלו לקבל מושג על כמה יעלה לכם טיול ממוצע בתאילנד [1 דולר = 30 באט].
לינה: החל מ-100 באט למיטה בחדר ל-4-8 אנשים או חדר הכי בסיסי ליחיד (מקלחת ושירותים משותפים), חדר סביר ליחיד או זוג עם מקלחת/שירותים פרטיים מתחיל סביב 300 באט בגסטהאוס ויכול להגיע גם ל-1000 באט ויותר במלון איכותי, חדר גדול / סוויטה למשפחה במלון איכותי יכול לעלות 1500-2500 באט ללילה (ויש מפוארים בשיא העונה שעולים הרבה יותר, אפילו 10 אלפים). חדר עם מזגן יעלה לרוב 100-300 באט יותר מאשר חדר עם מאוורר.
טיולים מאורגנים: צפו לשלם 700-1500 באט ליום לאדם לטיול מאורגן, כמובן שהמחיר מאוד תלוי ברמת הטיול בדגש על לינה, טיול הכולל ריזורטים איכותיים יהיה הרבה יותר יקר יותר מאשר טראק הכולל לינה בבקתה בכפר תאילנדי.
אתרים: כניסה לאתרים יכולה להיות בחינם (כמו מקדש דוי סוטפ ליד צ'יאנג מאי) או יקרה (למשל 500 באט לאדם בארמון המלך בבנגקוק).
אטרקציות ופעילויות: המחירים מאוד משתנים, צפו לשלם 500-1000 באט לאדם לפעילות של כמה שעות עד יום שלם, למשל בעבור רכיבה על פילים תפרדו מכ-500 באט לאדם (ליום שלם של פעילות במחנה תשלמו יותר), שייט של חצי יום בקופנגן 700 באט. טיול טרקטורונים של 3 שעות יעלה 1800 באט! טיולים המשלבים כמה אטרקציות יעלה בדר"כ זול יותר מאשר אם תעשו אותם בנפרד.
טיסות פנימיות: מתחיל מ- 50 דולר לטיסה קצרה (מנמל תעופה לא נוח ובשעה מאוד מוקדמת/מאוחרת) ועד 200 דולר לטיסה ארוכה (מנמל ראשי ובשעה נוחה). הכי יקרות הן הטיסות לאיים בגלל שאין שם מספיק תחרות בין חברות התעופה.
מוניות, טוקטוקים ושירותי הסעות: החל מכמה עשרות באט לנסיעה של מספר דקות ועד 500 באט לנסיעה של כחצי שעה ליעד מחוץ לעיר הלוך וחזור הכוללת המתנת הנהג לשעה-שעתיים עד שתסיימו את הביקור. דוגמאות נפוצות: נסיעה במונית משדה התעופה בבנגקוק (BKK) למרכז העיר 150 באט, הסעה בואן מהקוואסאן לשדה התעופה 120 באט, ואן מצ'יאנג מאי לפאי 150 באט.
השכרת אופנוע: 100-150 באט ליום, דלק 50 באט לליטר באיים (בצפון הרבה יותר זול). מי שרוצה לשכור אופנוע בתאילנד חייב לקרוא את הכתבה מלכודות תיירים ועוקצים נפוצים בתאילנד >>
אוטובוסים: כמה מאות באט לנסיעה, למשל 600 באט מבנגקוק לצ'יאנג מאי (10 שעות).
מעבורות: לעיתים הדרך היחידה להגיע לאי היא במעבורת, במקרים אלה תפרדו מכמה מאות באט לכיוון, למשל המעבורת האיטית מקוסמוי להדרין בקופנגן עולה 200 באט, מעבורת מהירה מקופנגן לקוטאו 450 באט.
אוכל: הכי זול בדוכני מזון , למשל 40 באט למנת פאדתאי או לשייק פירות בצפון, באיים תשלמו 50% יותר. במסעדות תשלמו כ-150-300 באט לארוחה לאדם. בקבוק בירה בחנויות 7-11 עולה 60-70 באט, בבר על החוף 80-100 באט.
קניות: המגוון כ"כ גדול שקשה לתת מחירי דוגמה…למשל טי-שירט בקוואסאן או בקניון בבנגקוק יעלה לכם 100-150 באט.
פינוקים: פוט מסאז' של שעה עולה 200-300 באט.
טיפים חשובים להתנהלות עם כסף בתאילנד
שערי המרה
שער ההמרה הוא הכי טוב עבור שטרות של מאה דולר, ככל שערך השטר קטן יותר כך השער גרוע יותר, ולכן מי שמגיע לתאילנד עם מזומן עדיף שזה יהיה בשטרות של 100 דולר.
האם להחליף באטים כבר בארץ? התשובה היא לא, כדאי לקחת מהארץ דולרים בלבד ולא להמיר בארץ לבאט בגלל יחס המרה גרוע.
איפה הכי טוב להחליף כסף בתאילנד? באופן מפתיע שער ההמרה בשדה התעופה בתאילנד לא רע בכלל, ישנם מקומות בתוך תאילנד שיציעו לכם שערי המרה טובים או גרועים יותר. כדאי להחליף 100-200 דולר בשדה התעופה, את השאר החליפו תוך כדי הטיול.
שטרות מזוייפים ושטרות ישנים
תעשו לנו טובה, קחו לתאילנד שטרות דולרים מהבנק או מהציינג' בשדה התעופה בבן גוריון כדי לוודא שהשטרות חדשים ולא מזוייפים וקחו את הקבלה עם מספרי השטרות. הכי טוב שטרות של 100 דולר מהסדרה החדשה עם הכיתוב הכתום (משנת 2013) או הסדרה הקודמת לה עם הדיוקן בעיגול הגדול (משנת 1996), ראו כאן דוגמאות לשטרות 100 דולר אמריקאי.
אם כשאתם באים להחליף כסף בתאילנד הפקיד טוען שהשטר מזוייף ומחזיר לכם אותו – לא להתווכח, פשוט ללכת משם. אם תתעקשו יזמינו לכם משטרה ואז את שארית הטיול תבלו במעצר ואם ישחררו אתכם בערבות יעבור עוד זמן עד שההליך המשפטי יסתיים ותוכלו לצאת מהמדינה. חבל על הזמן, העצבים, הכסף, עוגמת הנפש והטיול שלכם.
שטרות גדולים
כדי לצמצם את האפשרות שינסו לעבוד עליכם עם החזרת עודף נמוך בחנויות או דוכני רחוב, כדאי לא להשתמש בשטרות גדולים של 1000 באט.
עמלה על כרטיסי אשראי
במקומות רבים יגידו לכם שעל הסכום שאתם משלמים מוסיפים עוד כמה אחוזים (בדר"כ 1%-3%) כדי לכסות את העמלה של חברת כרטיסי האשראי. אם הסכום הנוסף הזה נראה לכם מוגזם – שלמו במזומן, אפשר גם לנסות ולהתמקח עם המוכר אך הסיכוי שיוותרו לכם על התוספת הזאת נמוך מאוד.
משיכת מזומן בכספומט
בדר"כ תשלמו עמלה של 150 באט על הפעולה ולכן לא כדאי למשוך הרבה פעמים סכומים קטנים. אם אתם מטיילים עם עוד אנשים כדאי שכל פעם מישהו אחר ימשוך כסף בסכום גדול לכולם מאשר שכל אחד מכם ימשוך לעצמו סכום קטן.
התמקחות על מחירים
עובדה ידועה היא שבתאילנד חשוב מאוד להמתקח על המחירים בשווקים, בדוכנים ובקניונים. המחיר ההתחלתי גבוה פי 2-3 מהמחיר האמיתי! אם הורדתם 50% מהמחיר בדר"כ עשיתם עסקה טובה. ולא לבזבז זמן ועצבים על סכומים מגוחכים, לא לשכוח ש-10 באט הם רק קצת יותר משקל.
לינה
בתאילנד מגוון רחב ביותר של אפשרויות לינה, החל מגסטהאוס בסיסי ב-80 באט לאדם ועד סוויטה במלון פאר באלפי באטים ללילה. התאימו את הלינה לכיס שלכם, חוץ מטיסות זהו סעיף ההוצאה הגבוה ביותר ולכן חשוב לבחור בגסטהאוסים ומלונות טובים שעומדים במסגרת התקציב לטיול.
מתי ואיפה להזמין?
בעונת השיא כשהמוני תיירים מציפים את תאילנד המחירים עולים וזמינות החדרים יורדת. מומלץ לעשות קצת שעורי בית ולהזמין מקומות מראש באינטרנט, כך תהנו ממחירים נוחים, תוכלו לבחור את מה שמתאים לכם ולא להתפשר על מה שנשאר. מי שחושב שיגיע לתאילנד ו"יזרום" עם מה שיש יגלה מהר מאוד שממש לא כיף להסתובב בחום והלחות של תאילנד עם התיקים בחיפוש אחרי מקום לינה טוב במחיר שפוי. בנוסף, המחיר שיציעו לכם כשתגיעו פיסית למקום יהיה בדרך כלל גבוה יותר מהמחיר בהזמנה מוקדמת.
מי שרוצה לחסוך זמן וכסף יכול לערוך בקלות בדיקה והשוואת מחירים כאן: מנוע חיפוש למלונות וגסטהאוסים בתאילנד >>
כדאי לכם לעבור על כתבות יעדי תאילנד באתר טרוול זון, שם אנחנו מסבירים גם על אזורי הלינה המומלצים וכמובן מפרסמים המלצות למלונות וגסטהאוסים.
תחבורה
טיסות פנימיות
טיסה פנימית היא הדרך הכי קלה ומהירה לעבור בין אזורים בתאילנד. אפשר בקלות להזמין כרטיסים באתרי האינטרנט של חברות התעופה התאילנדיות עם כרטיס אשראי בינ"ל. שימו לב – יתכן ובצ'ק אין יבקשו מהם שתראו להם את כרטיס האשראי איתו הזמנתם, זה קורה במידה ויש להם איזשהו חשש שהכרטיס גנוב/מזוייף או שפשוט עדיין לא קיבלו אישור מתאים מחברת האשראי (לרוב קורה אם לא עבר מספיק זמן מההזמנה לטיסה עצמה).
מידע נוסף: טיסות פנימיות בתאילנד >>
אוטובוסים
הדרך הכי זולה להתניידות בתאילנד היא עם אוטובוסים. אם יש לכם זמן וכח לנסיעות של 10-15 שעות באוטובוס תיירים תוכלו לחסוך הרבה כסף לעומת טיסות פנימיות. מי שרוצה להעביר את הזמן בנוחות יחסית, כדאי להזמין כסא במחלקה ראשונה בקווי ה-VIP וליהנות ממזגן ומשענת כסא שאפשר להזיז לאחור.
מוניות
מומלץ תמיד לדעת לאן אתם הולכים ואיפה (לפחות בערך) נמצא היעד שלכם, ואף להראות לנהג מפה ולתת לו להבין שאתם יודעים לאן אתם נוסעים, אחרת נהגי מוניות וטוקטוקים עלולים לסובב אתכם והנסיעות יעלו לכם הרבה כסף מיותר.
מונה או מחיר קבוע מראש? בדר"כ עם מונה הנסיעה זולה יותר. אם קובעים מחיר מראש, חשוב להתמקח. רצוי לברר מראש כמה בערך צריכה הנסיעה לעלות כדי שתדעו עד כמה אפשר להוריד את המחיר.
הימים המסוכנים בכבישי תאילנד
מסתבר שבחופשה של שבוע ימים סביב חג השנה החדשה מתרחשות בתאילנד המון תאונות עם מאות הרוגים, כנראה בגלל ריבוי נהגים שיכורים, צעירים ועייפים על הכביש. בנוסף התנועה ערה במיוחד בגלל המקומיים הנוסעים לחופשת החג. לכן בתקופה זו, המכונה seven dangerous days, מומלץ להיות על הכביש כמה שפחות.
השכרת אופנועים בתאילנד
חשוב לדעת שגם אם בחברת ההשכרה לא מבקשים מכם רישיון, אסור לנהוג בתאילנד ללא רישיון מתאים. הטיפ הזה חושב בעיקר לנהיגה עם אופנוע, כי לרוב האנשים אין רישיון על אופנוע אלא רק על רכב פרטי. המשמעות היא שאם חלילה תעשו תאונה והיא תדווח כתאונת אופנוע, ביטוח הנסיעות שעשיתם בארץ לא יכסה אתכם, ותאלצו לשלם בעצמכם את כל ההוצאות על הנזק, בית חולים וכו'. נציין עוד שחובה לנהוג באופנוע עם קסדה. אם משטרה תעצור אתכם תקבלו קנס גדול ומעצבן, לא חבל על הכסף שלכם?
כל מה שכתבנו כאן תקף גם לרכב רגיל, טרקטורון ושאר גלגלים. ועל אופנוע ים אין בכלל מה לדבר, אסור לשכור בתאילנד אופנוע ים, הסבר בכתבה מלכודות תיירים ועוקצים נפוצים בתאילנד >>
תקשורת
אחד הנושאים שהכי הרבה שואלים אותנו עליו..
אינטרנט
ברוב המלונות והגסטהאוסים יש רשת אינטרנט אלחוטית wi-fi (כחלק ממחיר החדר או בתוספת תשלום) ואיתה אפשר לתקשר עם הבית והחברים בסמרטפון עם אפליקציות כמו פייסבוק מסנג'ר, ווטס-אפ וכדומה, וכמובן גם לבדוק מידע באתר שלנו :)
חנויות רבות בסגנון אינטרנט-קפה פזורות במרכזי הערים ובעיקר איפה שישנם תיירים, במחיר של כמה עשרות באט לשעה תקבלו גישה למחשב ואינטרנט, טוב גם כדי להוריד תמונות מהמצלמה לדיסק און קי וכדומה.
שימו לב שבסניפי המרכז למטייל (בנגקוק, צ'יאנג מאי, קוסמוי) מאפשרים לישראלים שימוש חופשי במחשב וכן גישה לאינטרנט בחינם, ולרוב גם בסוכנויות וגסטהאוסים ישראליים ובבתי חב"ד.
טלפון נייד
לפניכם 3 האפשרויות לשימוש בסמארטפון בתאילנד:
1. סים ישראלי
שיחות נכנסות ויוצאות וכן סמסים וצריכת נתונים עם סים ישראלי עולים הרבה מאוד כסף וכדאי להמנע מהם, גם אם תרשמו לחבילות חו"ל של רשתות הסלולר הישראליות עדיין יהיה לכם מאוד יקר.
2. סים מקומי חינמי
רבים לוקחים בשדה התעופה את הסים החינמי הכולל גלישה בנפח 20 מגה, אותו אפשר לטעון בחלק מחנויות seven eleven.
3. סים מקומי בתשלום
למי שרוצה גישה חופשית לאינטרנט עם הסמרטפון וכן אפשרות לבצע שיחות מקומיות ובינ"ל בכמות גדולה יותר ממה שמאפשר הסים החינמי, כדאי לרכוש סים מקומי בשדה התעופה (אפשר גם בחלק מחנויות 7-11 אך פחות מומלץ). הספקיות המובילות והמומלצות הן true ו-ais שמציעות סים תאילנדי בשיטת prepaid במחירים נוחים מאוד, איתם תוכלו לבצע שיחות מקומיות, שיחות לישראל, לקבל שיחות מהארץ ולגלוש באינטרנט.
מחירים לדוגמה: סים של חברת true שתקף ל-30 יום, 500MB נפח גלישה וקרדיט של 30 באט לשיחות וסמס עולה 349 באט. עבור 1GB תוספת של 200 באט. ישנן גם חבילות גדולות יותר אפילו 10GB במחירים ב\שמגיעים עד לכ-2000 באט.
למכורים לתאילנד המגיעים אליה בתדירות גבוהה, ישנה אפשרות לרכוש סים שתקף לתקופה ארוכה יותר ותוקפו מתעדכן בכל הטענה.
תכנון טיול
אטרקציות מחוץ לעונה
כדאי לדעת שמחוץ לעונה הפעילויות לא מתקיימות בדיוק בזמנים המפורסמים ואלה תלוייות בכמות המשתתפים. לכן בעיקר אם אתם מטיילים בודדים או זוג כדאי לקחת זאת בחשבון ולהשאיר זמן ומקום לשינויים בתוכנית הטיול המקורית ולהיות מוכנים עם אלטרנטיבות. אם תעברו על הכתבות שלנו באתר טרוול זון על תאילנד יהיה לכם כל המידע הדרוש לתכנון טיול מוצלח.
כמה זמן כדאי להיות בכל מקום?
ראו בכתבות השונות על היעדים, התשובה מאוד משתנה בהתאם לרצונות שלכם ולזמן העומד לרשותכם.
מסלול טיול מומלץ
תלוי במה אתם רוצים לראות ולעשות, וכמובן כמה זמן עומד לרשותכם. הנה כמה טיפים לבניית מסלול טיול הגיוני ונוח:
- לאחר הנחיתה בבנגקוק קחו מיד טיסה לצפון או לאיים, אל תצאו משדה התעופה.
- את בנגקוק תשאירו לסוף הטיול. כנ"ל קניות.
- אם אתם רוצים להיות גם בצפון וגם באיים, כדאי להתחיל בצפון עם טיסה מבנגקוק לצ'יאנג מאי, ומשם לקחת טיסה לפוקט או קוסמוי.
- מהאיים חוזרים לבנגקוק בטיסה (דרך קוסמוי או פוקט), ומשם הביתה.
- אם אתם מטיילים גם בצפון וגם באיים, כנראה שלא יהיה לכם זמן גם לאיים במזרח (קוסמוי, קופנגן, קוטאו) וגם לאלה שבמערב (פוקט, קופיפי). כדאי להימנע מנסיעות מיותרות שעולות לכם זמן וכסף יקרים, ולנפוש רק באחד הצדדים. הבחירה תלויה במה שאתם רוצים לעשות וכן בעונה בה אתם מטיילים.
מזג אוויר / מתי לטייל
עונת התיירות בתאילנד תואמת את מזג האוויר. העונה היבשה (ללא גשם) היא המומלצת לטיול והיא נמשכת מדצמבר ועד יוני, עם הבדלים קטנים באזורים שונים במדינה. בשיא העונה כמות התיירים גדולה מאוד והמחירים עולים בהתאם.
מי שרוצה שלווה ורמת מחירים נמוכה כדאי שישקול לנפוש בתאילנד בקצוות העונה התיירותית ולא בשיאה. ההבדלים במחירי מלונות יכולים להיות אפילו פי 2 בשיא עונה יחסית לעונת הביניים.
למידע רב והמלצות על מזג האוויר בתאילנד ועל הזמנים המומלצים לטיול בכל אזור ראו בכתבה המיוחדת מזג אויר בתאילנד >>
ויזה
למטיילים עד חודש אין צורך להוציא ויזה. אם ברצונכם לטייל בתאילנד עד חודשיים יש להוציא ויזה בשגרירות. מידע נוסף בכתבת הפתיחה על תאילנד >>
בריאות וביטוח
חיסונים לתאילנד
הגיעו למרפאת למטייל הקרובה לאזור מגוריכם לפחות 5 שבועות לפני הטיסה.
הנה רשימת המומלצים, ובכל מקרה חובה להיעזר בייעוץ במרפאה ולא לקחת החלטות לבד, המידע המובא כאן הוא כללי בלבד. מידע נוסף תמצאו גם באתר שירותי בריאות כללית.
- צהבת A – מומלץ לעשות את סדרת החיסונים ולהיות שקטים בכל טיול למדינות עולם שלישי שם מומלץ תמיד להיות מחוסנים למחלות אלה (מזרח רחוק, דרום אמריקה וכו'). החיסון בארץ מורכב מ-2 חיסונים (הזריקה השניה לאחר שנה), תקף לכ-10 שנים.
- צהבת B – מומלץ כמו צהבת A, החיסון מורכב מ-3 מנות (הזריקה השניה לאחר חודש, השלישית לאחר חצי שנה), תקף לכ-10 שנים.
- טיפוס הבטן – כנ"ל מומלץ להיות מחוסנים בכל נסיעה למדינות עולם שלישי. תוקף חיסון 2-3 שנים.
- טטנוס – מומלץ להיות מחוסנים בכל נסיעה. תוקף חיסון 5-10 שנים.
- דלקת מוח יפנית – רלוונטי בעונת הגשמים למטיילים באזורים כפריים.
- מלריה – כדורי מלרון, למניעה רק לפי הצורך (החל מיומיים לפני ועד שבוע אחרי הכניסה לאזור הנגוע), לחשודים במחלה 4 כדורים למשך 3 ימים. המלריה די נדירה במקומות התיירותיים.
- קדחת צהובה – נדרש ע"י רשויות תאילנד אם אתם מגיעים ממדינה בה קיימת המחלה. לא רלוונטי למגיעים מישראל.
- כלבת – החיסון יקר ולא קל למקבל, לכן לא נהוג לתת אותו. בתאילנד הכלבת נפוצה ולכן כדאי לא לגעת בחיות כלשהן ואם חלילה ננשכתם יש מרפאה המתמחה בכלבת בבנגקוק.
מזון
מים – רק מינרלים.
להמנע מבשר, דגים ופירות ים לא מבושלים ובעיקר כאלה שעומדים בחוץ ללא קירור (כמו בדוכני מזון למיניהם).
ביטוח נסיעות
כמובן לא לשכוח לעשות ביטוח נסיעות לחו"ל, אל תגידו לי זה לא יקרה.
זהירות ממדוזות מסוכנות
לעיתים, בעיקבות רוחות וזרמי מים, מתקרבות לחופי תאילנד מדוזות מסוכנות, אשר חשיפה לארס שלהם עלולה להיות מסוכנת. בדר"כ במקומות ובזמנים הרלוונטים הרשויות מפזרות שלטי הזהרה, יש לשים לב לשילוט בחופים ומומלץ להשמע להזהרות. אם ראיתם מדוזה במים או על החוף כדאי מאוד לא לגעת בה, ואם נעקצתם חשוב להגיע לרופא כמה שיותר מהר. מדובר בעיקר (אך לא רק) בשני מיני המדוזות הנקראות
Box Jellyfish, Portuguese Man-of-War.
ביטחון אישי
טיפים לשמירה על הכסף והציוד
- לקחת אתכם צילום דרכון איכותי, אם הוא גם מנויילן עוד יותר טוב.
- לחלק את הכסף וכרטיסי האשראי לכמה מקומות ולא לשים הכל במקום אחד.
- ללכת עם נרתיק עמיד למים מתחת לבגדים ולשים בו חלק מהכסף ואת הדרכון או צילום דרכון.
- במלון או בגסטהאוס רצוי לשים את הדרכון וחלק מהכסף בכספת אישית בחדר. אם אין כזאת אפשר לשים כספת ראשית בקבלה. לרוב אפשר לסמוך על עובדי הקבלה בעניין זה, תנו להם מעטפה גדולה סגורה כך שלא רואים מה יש בפנים, הם יעטפו אותה וירשמו את שמכם ומספר החדר.
- אם שודדים אתכם באופן אלים (נדיר ביותר בתאילנד), אל תתנגדו, חבל לסכן את הבריאות והחיים בשביל כסף.
- בנסיעות ארוכות באוטובוס ישנם מקרים שתאילנדי קטן מתגנב לתא המטען ובזמן הנסיעה הוא פשוט חותך את התיקים וגונב כסף. לכן בנסיעות באוטובוס כדאי לחלק את הכסף ואם שמים בתיק אז שיהיה במקום נסתר ולא סתם בתוך פאוץ שמונח בתיק למעלה.
- במסיבות חוף, קחו אתכם מעט כסף ולא מעבר לדרוש (אלף באט יספיקו בהחלט), גם את הסמארטפון כדאי להשאיר מוחבא במלון או בכספת כי הסיכוי שיגנב או יאבד גדול.
זהירות עם שתיה חריפה במועדונים ובחופים
הכי מומלץ לקנות את השתיה בבקבוקים *סגורים* בסופר ולא לקנות את מה שמוכרים במסיבה או בחוף, וזאת משתי סיבות:
- חלק מהאלכוהול שנמכר בחופים בבאקטים הוא מזוייף, מה שיגרום לכם לכאבי ראש, בטן ושאר צרות.
- לצערינו סם האונס נפוץ במסיבות בתאילנד והדרך הלא נעימה להקלע לצרה היא לשתות ממישהו זר אלכוהול (או מים) עם הסם. לכן חשוב מאוד – בעיקר לבנות – לא לקחת שתיה מבקבוק פתוח מאף אחד, בטח לא מזרים או תיירים אחרים שרק עכשיו פגשתם במסיבה על החוף. סיכוי נמוך שתשמעו סיפורים כאלה כי בנות שזה קרה להן בדר"כ מתביישות ולא מספרות. גם לבנים זה יכול לקרות כשמטרה היא לקחת לכם בקלות את הכסף/מצלמה/דרכון (עוד סיבה לצאת מהמלון עם כמה שפחות דברים).
המשטרה בתאילנד
השוטרים התאילנדים ממש לא עסוקים בחיפוש אחר הצדק…כדאי להתרחק מהם ולא לערב משטרה בנושאים שאפשר לוותר עליה. התקבלו יותר מדי סיפורים על מטיילים תמימים ששוטרים ניסו לתפור להם תיק (לעיתים בתקווה לקבל שוחד כדי להשתחרר) או כאלה שפנו למשטרה ובמקום לקבל עזרה יצא שהסתבכו בעצמם.
אם אתם נקלעים לסיטואציה כזו מול הרשויות המקומיות, לדרוש לראות עו"ד ולפנות מיד לשגרירות הישראלית לקבלת עזרה.
כללי התנהגות
כללי התנהגות במקדשים
- יש להתייחס בכבוד לאנשים סביבכם, לשמור על השקט, אסור לאכול ולשתות במתחם המקדש. אל תגעו בפסלי בודהה.
- אסור לגעת בנזירים או להכנס לחדרים שלהם אלא אם ראיתם מקומיים עושים זאת לפניכם. בדר"כ מותר לצלם.
- לבוש – חובה לחלוץ נעליים לפני הכניסה למקדשים, חובה מכנס ארוך וחולצה שלמה או כיסוי אחר לחלק העליון (לא גופיה/חולצת בטן וכדומה).
המלצה: אם אתם מטיילים בקיץ כדאי לקחת אתכם בתיק צד שארוול דק וחולצה עם שרוולים, לא תמיד תוכלו להשאיל במקום ביגוד מתאים.
חיי לילה והמתירנות הידועה של תאילנד
כל אחד ומה שעושה לו טוב, חשוב לזכור לנקוט בכל אמצעי הזהירות ולא ליפול למלכודות תיירים מפוקפקות.
להתרחק מ"ליידי בויס", מופעי "פינג פונג" (בבנגקוק, מאכזב ביותר).
שפה ותקשורת עם המקומיים
- התאילנדים אינם אנשים מוחצנים מטבעם, אם ניגש אליכם מישהו מיוזמתו ומציע משהו, כנראה שמדובר בניסיון לעבוד עליכם. עוד מידע וטיפים חשובים באתר טרוול זון בכתבה המיוחדת מלכודות תיירים ועוקצים נפוצים בתאילנד >>
- כדאי לפנות ולדבר אל המקומיים בשקט ובנימוס.
- הכרת כמה מילים בתאילנדית תעשה פלאים בתקשורת, הכי חשוב לדעת איך אומרים "שלום" – גברים אומרים "סוודיקראפ", נשים אומרות "סוודיקה" (שימו לב – ההבדל במילים הוא לפי מי שאומר את המילה ולא למי אומרים אותה)
- התאילנדית שפה המבוססת על טונים (כמו שפות רבות במזרח הרחוק) יותר מאשר על הברות (כמו שפות מערביות) ולכן ניסיון שלכם להגות מילים כתובות צפוי לרוב לכשלון וליצירת בילבול וחוסר הבנה, ולכן כדאי לא לנסות להגות מילים בתאילנדית שלא שמעתם כבר כמה פעמים ואתם בטוחים איך הוגים אותן.
- Wai – המחווה המפורסמת בתאילנד בה מצמידים ידיים בגובה החזה, לעיתים גם תו"כ הרכנת ראש קלה. זוהי הדרך התאילנדית לומר שלום מנומס יותר, תתקלו בזה בעיקר כשילד פוגש מבוגר, אדם פוגש אדם אחר בעל סמכות וכו'. אם קיבלתם את המחווה הזו, רצוי מאוד שתחזירו אחת משלכם.
עוד עצות
- התאילנדים מייחסים כבוד רב למלך ובכלל למשפחת המלוכה, ולכן משנה זהירות לא לעשות או לאמר דבר שעלול להתפרש כזלזול בהם.
- בתאילנד מאוד לא מקובל לגעת בראש, גם לא ליטוף ראשו של ילד חמוד.
- לחיצת יד "מערבית" – לא מקובל
חומרים אסורים בתאילנד
שימו לב שהמשטרה מחפשת תיירים הצורכים או מוכרים סמים, חבל להסתכן, גם אם אתם תמימים יכולים לתפור לכם תיק (בצפיה לקבל שוחד שישחרר אתכם) והעונשים בחוק התאילנדי כבדים ביותר.
אם תפסו אתכם משתמשים/מעשנים, צפוי לכם מסע ארוך, מייגע ויקר עם "מערכת הצדק" התאילנדית עד שהמשטרה תשחרר אתכם ותגורשו מתאילנד. במקרה הפחות טוב תשבו 5-10 שנים בכלא..
אם תפסו אתכם סוחרים בסמים, אף אחד לא יעזור לכם, לא שוחד, לא התערבות של השגרירות, עו"ד מקומי ולא אף קוסם. במקרה הטוב תבלו בכלא הרבה שנים בתנאים קשים, במקרה הפחות טוב תקבלו גזר דין מוות (כן, זה החוק בתאילנד לסוחרי סמים) שאולי יומתק למאסר עולם. אמיתי לגמרי.
טיפים נוספים
הסתבכתי – מה עושים?
פנו לשגרירות ישראל בתאילנד לקבלת עזרה, וצרו כמה שיותר מהר קשר עם חבר בטיול או בארץ. התנהגו יפה ואל תדברו יותר מדי עד לקבלת עזרה כדי לא להסתבך עוד יותר.
שלא תטעו – אם שוטרים תפסו אתכם עם סמים אתם בבעיה גדולה, במקרה הטוב תשלום של סביב 10 אלף דולר יוציא אתכם מהבוץ ותגורשו מתאילנד (אחרי מסע תלאות ופחד במעצר). על סחר בחומרים אסורים אין בכלל על מה לדבר, אף אחד לא יוכל לעזור לכם! צפו למאסר של עשרות שנים.
זה עתה שבנו משלשה שבועות של הנאה צרופה מטיול בתאילנד. אנו ממליצים בחום לרוצים לטייל באזור CHANG MAI והצפון ולהנות ממדריך מקומי שיאפשר לכם בניית טיול כרצונכם. דובר אנגלית איש מקסים ולבבי עומד בזמנים ישר ולא יקר. (האמת זול יותר מטיולים בקבוצות) אפשרות לזוג, כמה זוגות המטיילים יחד וכמובן למשפחה. להלן הפרטים:
שמו בקיצור PONG או בלשונינו ובלשונו PONG-SABABA
טל: 66817649323+
אימייל: guidepong@yahoo.co.th או pong_sababa@yahoo.com
מומלץ בחום. מינה ויוסי, פתח תקווה.
אפשר לשלוח מייל ותענו: yossityk@gmail.com
שלום שמי מיטל חברת למטייל שיכנו אותי במלון 3 כוכבים שהיה רועש כיוון שעבדו שם נערות ליווי וגברים יצאו ונכנסו כל הלילה שתויים עליהם, למטייל מסרבים לפצות ואין אפשרות לתבוע אותם בבית מלון בישראל, אז ממליצה להימנע מהם אין להם מושג והם חצופים וגועליים.