בנגקוק: קניונים
עם כל הכבוד לאטרקציות התיירותיות של בנגקוק, ויש כבוד, לא מעט ישראלים כוללים את בירת תאילנד כחלק מהותי בתוכנית הטיול שלהם מסיבה אחת ברורה: הקניות. הם יכולים להסתובב ימים שלמים בבנגקוק, לרכוש מכל הבא ליד, וליהנות ממחירים זולים, שעשויים להיות אטרקטיביים עוד יותר כאשר מתמקחים היטב.
ובנגקוק? היא בהחלט משתפת פעולה, בזכות מגוון כמעט אינסופי של קניונים, שווקים, דוכני רחוב וחנויות.
קניונים
בבנגקוק מספר קניונים עצומים בגודלם, בהם ניתן ללכת לאיבוד שעות ארוכות בין מאות, אם לא אלפי, חנויות. היות ולכל אחד יש את הייחודיות שלו, מומלץ לבקר לפחות בשלושה מהם.
בכתבה לפניכם כל הקניונים השווים ביקור בבנגקוק, בין אם לקניות או רק כדי להתרשם מהגודל והעיצוב.
מחפשים מידע על שווקים? ראו את הכתבה שווקים בבנגקוק >>
סיאם פרגון Siam Paragon

הקניון היוקרתי של בנגקוק
בעיני רבים, ה-קניון של בנגקוק. זהו קניון מושקע במיוחד, שלצורך בנייתו נדרשו – שימו לב – כ-15 מיליארד באט (כמעט שני מיליארד שקלים). הקניון שפועל החל מ-2005, נחשב לאחד היוקרתיים באסיה. תמצאו בו כ-250 מותגים, החלק הארי שלהם איכותיים ויוקרתיים בכל קנה מידה. אפילו מכוניות חדישות או יאכטות תוכלו לרכוש שם. מחירי הפריטים יקרים הרבה יותר מאשר שאר האלטרנטיבות בבנגקוק. ניתן לבקר בו כחלק מהחוויה, ואולי לרכוש פריט או שניים, אבל אם אתם רוצים ליהנות מהמחירים הזולים של תאילנד – נסו מקום אחר.
קניון סיאם פרגון נועד לשמש, מעבר להיותו מרכז קניות, גם מרכז בידור לכל דבר ועניין. הוא מכיל אולמות קולנוע, בהם מומלצת במיוחד צפיית ה-VIP. הקניון כולל בתוכו גם אולמות אופרה, אולמות באולינג, מגוון גדול של מסעדות ובתי קפה וכן את האקווריום הגדול בתאילנד Siam Ocean World (בקומה התחתונה).
איפה/איך להגיע?
מרכז סיאם פרגון נמצא ברחוב ראמה 1 במרכז העיר (שכונת Siam), סמוך לתחנת Siam של הרכבת העילית (סקיטריין).
הכי קל להגיע לסיאם פרגון בסקייטריין (שני הקווים מגיעים לתחנת סיאם), אפשר גם במונית או בקווי אוטובוס מספר 16, 25, 73, 79, 204, 501 או 508.
מתי פתוח?
מדי יום, בשעות 10:00-22:00.
MBK
קניון MBK נחשב לפופולארי ביותר בקרב ישראלים המגיעים לתאילנד, ולו מכיוון שהוא משלב בין שני העולמות: מצד אחד, הוא מציע מגוון עצום של חנויות, שמספרן מגיע לכ-2,500. מן העבר השני של המשוואה, המחירים בו זולים יחסית, כשבהחלט ניתן להתמקח: פריטים רבים בחנויות מתחילים מראש במחיר גבוה. בניגוד לסיאם פרגון, כאן תמצאו פחות מותגים.
הקניון הענקי מתפרש על פני שמונה קומות, כל אחת מהן עצומה בגודלה. הבגדים והנעליים הזולים יימצאו בקומת הקרקע, הכוללת גם סופר מרקט. בקומה השניה בגדים ומוצרי עור (כולל נעליים), ובשלישית בגדים ותכשיטים. מעניינת במיוחד הקומה הרביעית, בה מגוון רחב של מוצרי אלקטרוניקה, מחשבים וטלפונים – ניתן בהחלט למצוא הנחות (זהירות מזיופים ומוצרים סיניים ברמה נמוכה). בקומה החמישית מתחם אוכל, חנויות צילום ומחשבים וחנויות רהיטים. הקומה השישית, שכוללת אף היא מרכז אוכל, מציעה בעיקר חנויות מזכרות. בקומה השביעית מתחם קולנוע (כולל VIP), אולמות באולינג וחדרי קריוקי.
מומלץ להקדיש לקניון מספר שעות לפחות, ולהגיע עם נעליים נוחות.
איפה/איך להגיע?
מרכז הקניות MBK נמצא במרכז העיר ברחוב Phayathai, צמוד לתחנת האיצטדיון של הרכבת העילית בקו סילום (מספר 2).
מומלץ להגיע ברכבת העילית: יורדים בתחנת National Stadium ומשם ממשיכים במעבר העילי (skywalk) ישר לתוך הקניון. ניתן גם להגיע ברגל מהתחנה הראשית הסמוכה BTS Siam station. ישנם גם מספר רב של אוטובוסים העוצרים בסמוך ל-MBK.
מתי פתוח?
מדי יום, 10:00-22:00.
מומלץ להגיע בימי אמצע השבוע, מאחר ובסופי שבוע המקום עלול להיות גדוש עד אפס מקום בתושבים מקומיים. גם כך, ביום נתון מספר המבקרים בו הוא כמאה אלף..
סנטרל וורלד Central World
קניון ענק נוסף עם חנויות רבות בהן אפשר למצוא הכל מהכל.
כולל גם אלמנטים בידוריים כמו אולמות קולנוע, זירת החלקה על הקרח, מתחם משחקים לילדים ועשרות מסעדות ובתי קפה.
איפה/איך להגיע?
סנטרל וורלד ממוקם באזור הקניות של סיאם במרכז בנגקוק.
הכי קל להגיע עם רכבת עילית לתחנת Chit Lom (קו סוקומוויט) או לתחנת סיאם (קו סוקומוויט + קו סילום) ומשם הליכה קצרה ברגל.

מגה-קניון ברובע סיאם
מתי פתוח?
בכל יום בשעות 10:00-22:00.
סיאם סנטר Siam Center
עוד מרכז קניות גדול באזור סיאם, נפתח מחדש לאחר שיפוץ בתחילת 2013, פונה בעיקר לקהל חובב האופנה עם מותגים בינלאומיים ומקומיים, חנויות גדולות לצד בוטיקים קטנים.
מי שאוהב לשלב כמה קניונים ביום אחד יכול בקלות לעבור מכאן לסיאם פרגון עם מעבר רגלי מקורה, או להמשיך על רחוב ראמה 1 לכיוון השני לסיאם דיסקברי ו-MBK.
איפה/איך להגיע?
סיאם סנטר נמצא באזור הקניות של סיאם במרכז בנגקוק.
לוקחים רכבת עילית עד לתחנת סיאם (קו סוקומוויט + קו סילום) ומשם הליכה קצרה ברגל.
מתי פתוח?
בכל יום בשעות 10:00-21:00.
פנטיפ פלאזה Pantip Plaza
קניון שמוקדש כולו למחשבים, למוצרים אלקטרוניים ולגאדג'טים מכל סוג. אם אתם מעוניינים לרכוש מוצר טכנולוגי, חדש או משומש, תוכלו למצוא בו הנחות משמעותיות – ברוב המקרים, ההנחות יינתנו רק עבור פריטים מחודשים. גם כאן, מומלץ לברר מחירים במספר חנויות מקבילות טרם הרכישה. עם זאת, שימו לב לכך שקניון זה נחשב לתיירותי פחות, כך שייתכנו קשיים בתקשורת עם המוכרים המקומיים. כמיטב המסורת, אל תופתעו אם תגלו שרכשתם, בסופו של דבר, זיוף.
הקניון כולל מעבדות לתיקון מחשבים, ואפילו חנויות – שככל הנראה לא תזדקקו להן – בהן מרכיבים מחשב באופן אישי. מומלצות במיוחד הקומות השלישית והרביעית, הכוללות את הפריטים הזולים יותר. שימו לב שהרכישות אינן כוללות אחריות התקפה בארץ, וזכרו לבקש זיכוי מס, אותו תוכלו לממש בשדה התעופה.
איפה/איך להגיע?
קניון פנטיפ פלאזה ממוקם במרכז העיר (מצפון לשכונת Siam) ברחוב Phetchaburi, קרוב לשוק פראטונם.
מומלץ לקחת רכבת עילית לתחנת סיאם (שני הקווים) ומשם מונית/טוקטוק, או לתחנת Ratchathewi (קו סוקומוויט) ומשם ברגל (10 דקות) או מונית/טוקטוק.
מתי פתוח?
מדי יום, 10:00-21:00.
פורצן טאון Fortune Town
קניון נוסף למוצרי אלטקרוניקה, מחשבים, גדג'טים, מצלמות, טלפונים ניידים. הרבה פחות מוכר לתיירים ובפרט לישראלים מהפנטיפ פלאזה, יחד עם זאת בהרבה מובנים הוא עדיף עליו – באמינות, איכות המוצרים, השירות ועוד. לקנית מוצרים יקרים כדאי ללכת לקניון הזה ולא לפנטיפ פלאזה.
איפה/איך להגיע?
פורצן טאון נמצא מעט צפונית-מזרחית למרכז העיר.
הגעה עם מטרו לתחנת MRT Rama 9 הצמודה לקניון.
מתי פתוח?
בכל יום בשעות 10:00 ועד 22:00.
אתר אינטרנט: מידע נוסף ורשימת חנויות
טרמינל 21 Terminal
עוד אחד מהקניונים המפורסמים בבנגקוק, לדעת רבים הטוב ביותר באזור סוקומויוט עם מחירים זולים יחסית ומגוון רחב של חנויות ומוצרים. עיצוב מיוחד ושונה לכל קומה (לונדון, טוקיו, איסטנבול, סן פרנסיסקו), אזור האוכל בקומה 5 ברמה טובה ומחירים נוחים יחסית למתחמי אוכל בקניונים עם כ-50 מסעדות ובתי קפה. בהחלט שווה ביקור.
איפה/איך להגיע?
ממוקם במרכז העיר (שכונת Sukhumvit), זהו אחד הקניונים שהכי קל להגיע אליהם בזכות קרבתו לתחנת סקייטריין BTS Asoke (קו סוקומוויט מספר 1) ותחנת המטרו MRT Sukhumvit.
מתי פתוח?
10:00 – 22:00
פלטינום פשן Platinum Fahion Mall
קניון חובה לחובבי האופנה בקומפלקס גדול בן 7 קומות. כאן תוכלו למצוא בגדים לכל המינים והגילאים, נעליים ואביזרי אופנה. זהו המקום להתוודע לאופנות תאילנדיות ואסייתיות ייחודיות. המחירים לא זולים במיוחד, אלא אם בוחרים ברכישה בכמויות סיטונאיות, מה שמוזיל את המחיר מאד. חנויות רבות בקניון מאפשרות תשלום במזומן בלבד.
איפה/איך להגיע?
קניון פלטינום פשן ממוקם המרכז בנגקוק (צפונית לשכונת Siam) ברחוב Phetchaburi, סמוך לשוק פרטונם.
דרך נפוצה להגיע לקניון היא באמצעות רכבת עילית עד תחנת Chitlom (קו סוקומוויט מספר 1), ממנה ממשיכים ברגל כרבע שעה (מעט יותר מק"מ) או לוקחים מונית/טוקטוק. אפשר להגיע גם לתחנת סיאם (מעט יותר רחוקה) וממנה להמשיך במונית/טוקטוק עד לקניון.
מתי פתוח?
שבת, ראשון ורביעי: 8:00-20:00, בשאר הימים 9:00-20:00.
אמפוריום Emporium
קניון נוסף המוקדש לאופנה וללייף סטייל, הראשון מסוגו שהוקם בתאילנד. מעבר לאלמנט הנוסטלגי, כדאי לבחון מה מציע המתחם למבקרים בו: בהקשר הזה, שבע הקומות של הקניון כוללת מותגים בינלאומיים של חנויות בגדים, נעליים, קוסמטיקה, תכשיטים ועוד. באמפוריום תמצאו גם מסעדות (חלקן יוקרתיות, רובן אסייתיות), בתי קפה, סופרמרקט גדול בקומת המרתף, אזור משחק לילדים וקולנוע. החלק הארי של המוצרים מקוריים ובאיכות גבוהה, כך שאל תצפו למחירים זולים.
איפה/איך להגיע?
קניון אמפוריום נמצא מעט מזרחית למרכז העיר ברחוב הידוע Sukhumvit.
מומלץ להגיע עם רכבת עילית עד לתחנת Phrom Phong (קו סוקומוויט) הצמודה לקניון.
מתי פתוח?
מדי יום, 9:00-21:00.
גאיסורן Gaysorn
למרות שמו, אין לקניון זה דבר וחצי דבר עם הקהילה הגאה. תחת זאת, מדובר בקניון "סטייליסטי" אשר הסלוגן שלו הוא "רגעי הלוקסוס שלך", ובו תוכלו למצוא מגוון חנויות אופנה איכותיות של המותגים המובילים בעולם ושל מעצבים מקומיים. המחירים, כמובן, לא זולים. מעבר לבגדים, כולל המתחם גם חנויות שעונים ותכשיטים, סלוני יופי ומכונים קוסמטיים.
איפה/איך להגיע?
מרכז הקניות גאיסורן נמצא במרכז העיר (בקצה שכונת Siam, לכיוון סוקומוויט).
ניתן להגיע ברכבת עילית עד לתחנת Chit Lom ומשם להמשיך כמה דקות ברגל.
מתי פתוח?
מדי יום, 10:00-20:00.
טיפים כלליים
בטיחות
אתרי הקניות המרכזיים בבנגקוק עמוסים באנשים. ביניהם, לא מעט כייסים שישמחו לנצל מספר שניות של חוסר תשומת לב על מנת לכייס לכם את הארנק. חשוב להיות עירניים, לשמור את המסמכים והמזומנים בחגורות כסף ולהסתובב כאשר התיק נמצא מקדימה, ולא מאחורה.
בגדים
לא כל החנויות בבנגקוק, ועל אחת כמה וכמה אלה שבשווקים, מציעות תאי מדידה לבגדים. כאשר אתם רוכשים בגד מבלי לנסות אותו על הגוף, זכרו שהמידות בתאילנד נוטות להיות קטנות יותר מאשר בארץ.
איפה לקנות? וכמה זמן להקדיש לכך?
הרשימה שהובאה כאן כוללת את אתרי הקניות המרכזיים בבנגקוק. אלא שגם אליה ניתן להוסיף מספר קניונים או שווקים נוספים. מעבר לכך, בבנגקוק ניתן למצוא חנויות למכביר גם ברחבי העיר. כתוצאה, חובבי הקניות יוכלו לבלות בה שבוע, אחרים יוכלו לשלב את "אתרי החובה" – שוק סוף השבוע וה-MBK – בין האטרקציות התיירותיות בהן הם מבקרים.
בכל אופן, מומלץ לתזמן את הקניות בבנגקוק לסוף הטיול. אתם באמת לא רוצים להסתובב עם מזוודות מלאות וכבדות כל השהות שלכם בתאילנד.
הנחות לתיירים
בחלק מהקניונים תוכלו לקבל רכטיס הנחות לתיירים המקנה 5% הנחה. מי שיודע להתמקח היטב לא זקוק לו..
skywalk
כפי שצויין בכתבה, חלק מהקניונים ממוקמים קרוב מאוד לרשת הסקייטריין BTS, ולעיתים מתחנת הרכבת העילית ישנו מעבר עילי שנקרא skywalk ישירות לקניון, כלומר אין צורך לצאת מהתחנה לרחוב כדי להגיע לקניון. מאוד נוח ויעיל, מומלץ ביותר היכן שקיים. המעברים נקיים ונעימים לשימוש באופן מפתיע. קל מאוד למצוא אותם, הם משולטים היטב, והכי טוב פשוט לעקוב אחרי האנשים..
שימו לב שהסקייווק פתוח בדר"כ סביב 6 בבוקר ועד חצות, בערך בשעות בהן פועלת הרכבת העילית. מטרת הסגירה בלילה היא למנוע מהומלסים ואחרים להשתמש במערבים למחסה. למעשה, נדיר לראות בהם קבצנים או אנשים חסרי בית, תופעה שמאפיינת הרבה מקומות ציבוריים מסוג זה.
קניונים לדוגמה בהם ישנם עם מעברים עיליים: MBK, Central World, Siam Paragon
מפת בנגקוק
לנוחיותכם, במפה סימנו את כל הקניונים והשווקים בבנגקוק וסביבתה, ובנוסף הרבה מאוד אתרים ואטרקציות מומלצות.
אם חשוב לכם לישון במלון קרוב למתחמי הקניות, ראו את המומלצים המסומנים על המפה.
סימוני התחבורה הציבורית יעזרו לכם לתכנן את ההגעה למקומות הנ"ל בקלות.
שכבות מידע: אפשר להוסיף או להוריד את הסימונים בעזרת סימון שכבת המידע המתאימה.
שליטה: אפשר לשנות את תקריב המפה ע"י בחירת מבט רחוב/עיר/מדינה, או לקרב/להרחיק.
הזזת המפה: אפשר להזיז את המפה (ע"י גרירה עם העכבר).
בחירת יעד וקבלת מידע נוסף: אפשר לבחור ביעד על גבי המפה או מתוך רשימת היעדים.
רוב הקניונים אם לא כולם, מציעים אופנה מזרח רחוק במידות שך מדינת ליליפוט וגם הצבעים לא מתאימים למערביים. אז תעשו טובה ותכתבו את האמת.