בנגקוק: אטרקציות
בנגקוק היא שער הכניסה העיקרי של כל המטיילים הישראלים המבקרים בתאילנד. עם כל הכבוד לרביצה המענגת בחופים, או לנופים המרהיבים של צפון תאילנד, גם לבנגקוק יש מה להציע – ולא, לא רק קניות. בבירת תאילנד ניתן למצוא מספר אטרקציות תיירותיות חשובות: מקדשים, מוזיאונים, פארקים ועוד. אנחנו נתייחס כאן לאתרים התיירותיים המרכזיים בבנגקוק, ונעניק לכם מידע חשוב על כל אחד מהם.
אם אתם מטיילים במשפחה עם ילדים, ראו גם את הכתבות המיוחדות באתר טרוול זון:
חובבי השופינג ימצאו עניין רב בכתבות הבאות:
כדאי מאוד להכיר גם את אפשרויות התחבורה הציבורית בבנגקוק כדי שתוכלו להגיע לאטרקציות בנוחות:
ארמון המלך Grand Palace
ארמון המלך נחשב בעיני רבים לאטרקציה המרכזית של בנגקוק, עם כשמונה מיליון תיירים המבקרים בו מדי שנה. למעשה, מדובר במספר מבנים אשר שימשו כארמון הרשמי של מלך תאילנד משנת בנייתם 1782 ועד 1925. כיום, משמש הארמון אך ורק לעריכת טקסים רשמיים.
עם הכניסה למתחם, המוקף חומה, תוכלו לצפות במגוון רחב של מבנים, רבים מהם מרשימים מאד מבחינה ארכיטקטונית, כאשר כולם מוקפים בגנים ובפסלים יפים. המבנה אשר בולט בחשיבותו הוא מקדש בודהה האזמרגד (Wat Phra Kaeo), הקרוי על שם הפסל הנמצא בתוכו. למרות שיש בתאילנד אינספור פסלים הגדולים ממנו, אף אחד מהם לא מתקרב בחשיבותו לזה של בודהה האזמרגד, המהווה, על פי האמונה המקומית, מקור כוחו של המלך. מבנים מרכזיים אחרים במתחם הם המאוזוליאום המלכותי, מוזיאון הנשק המלכותי, המבנה המרשים צ'אקרי מהאפראסאט ועוד.
בסך הכול מדובר באטרקציה חשובה מאד, ששווה להקדיש לה מספר שעות. עם זאת, במידה וביקרתם במקדשים רבים בצפון, חלק מהמראות ייראו לכם מוכרים.
טיפים
- שימו לב שעליכם לכבד את המקומיים, ולהגיע למתחם בלבוש צנוע. אלה שלא עומדים ב"קוד הלבוש" (מכנסיים ארוכים, חולצה המכסה את הכתפיים ונעליים סגורות), יכולים להשאיל, תמורת פיקדון, ביגוד מתאים. בכניסה למקדשים אשר במתחם יש לחלוץ נעליים.
- כדאי מאוד לקחת סיור מודרך (חינם, באנגלית) היוצא 4 פעמים ביום בשעות 10:00, 10:30, 13:30, 14:00
- כיוון ההליכה במתחם הוא בכיוון אחד, אחרי שתעברו את מתחם מקדש האזמרגד אל אזור ארמון המלך לא תוכלו לחזור בחזרה.
- בסביבת הארמון וגם בתוכו היזהרו מאנשים לא מוכרים שניגשים אליכם ומציעים לכם הצעות שונות ומשונות, כולל מכירות מיוחדות או הנחות עבור רכישות. אלו הן מלכודות תיירים במלוא מובן המילה.
מתי פתוח?
מדי יום, בשעות 8:30-16:00 (רכישת כרטיסים אפשרית עד 15:30). אל תאמינו לאנשים המסתובבים בדרך לארמון, טוענים כי המקום סגור לרגל שיפוצים ומציעים לכם חלופה זו או אחרת. זוהי הונאה נפוצה מאד באזור, שבכאמור, עמוס מאד בנסיונות כאלה.
כמה עולה?
מחיר הכניסה לארמון המלך עומד על 500 באט. יש הסבורים שהמחיר גבוה ביחס לתמורה, או ביחס למקומות אחרים בתאילנד.
איך להגיע?
ארמון המלך ממוקם על גדות נהר הצא'ו פראיה, במרחק הליכה של כעשר דקות מאזור הקוואסן. ניתן להגיע אליו במונית, באמצעות קוי אוטובוס רבים (לרדת בתחנה Sanam Luang) או בסירת נהר ציבורית למזח Tha Chang (מספר N9). הכניסה למתחם לתיירים היא מהשער הצפוני ברחוב Na Phra Lan.
בסביבה הקרובה
מקדש פו, רחוב הקוואסן.
ואט פו – מקדש בודהה השוכב Wat Pho
מקדש מרשים מאד, העתיק ביותר בתאילנד, המהווה אחת האטרקציות הפופולאריות יותר בבנגקוק. גולת הכותרת כאן, ללא כל ספק, היא פסל מוזהב של בודהה שוכב. אורכו של הפסל כ-46 מטרים, וגובהו 15 מטרים, מה שמקשה מאד את המשימה עבור אלה שמעוניינים לעשות את הבלתי נמנע וללכוד אותו בעדשת המצלמה. בהקשר הזה, אל תופתעו לראות תור ארוך המשתרך סביב ראשו של הפסל, האטרקציה המרכזית לצילום.
שימו לב לפנינים ולציורים אשר מעטרים את רגליו של הפסל, או לפסלים הקטנים יותר הנמצאים סביבו. בסך הכול, כולל המתחם כאלף פסלים, חלקם הגדול נמצא בגנים יפים המקיפים אותו, ומשלימים את מתחם המקדש הגדול ביותר בבנגקוק. תוכלו בהחלט לנוח בהם למספר דקות, להקשיב לצלצול הפעמונים ולשכשוך המפלים הקטנים הנמצאים בחלק מהמזרקות.
גם כאן, יש להקפיד על לבוש הולם ועל חליצת נעליים טרם הכניסה למקדש. אם אתם מעוניינים בסגולה למזל טוב, על פי אמונת המקומיים, תוכלו להשליך מספר מטבעות באחת מ-108 הקערות שנמצאות סביב הפסל. אלה מסמלות את 108 התכונות החיוביות של בודהה.
מתי פתוח?
מדי יום, בשעות 8:30-18:30.
כמה עולה?
100 באט. עם רכישת הכרטיס, מקבלים גם בקבוק מים קטן.
איך מגיעים?
המקדש ממוקם במרחק הליכה של מספר דקות מארמון המלך (צמוד אליו מדרום), כך שבהחלט מומלץ לשלב את השניים. אפשר להגיע במונית, אוטובוס או עם סירת נהר ציבורית למזח Tha Thian (מספר N8). הכניסה למתחם לתיירים היא מהשער הצפוני ברחוב Thai Wang.
בסביבה הקרובה
ארמון המלך, רחוב הקוואסן.
ואט ארון – מקדש השחר Wat Arun
מקדש השחר, הידוע גם בתור "מקדש ארון", הוא המקדש השלישי החשוב של בנגקוק. הוא נבנה ב-1809, ובהמשך הוקדש לאל הזריחה ההודי, ארונה, מה שהעניק לו את שמו הנוכחי. הדבר המרשים ביותר במתחם הוא הפגודה הנמצאת במרכזו, ומתנשאת לגובה של כ-80 מטרים (או 104 מטרים, אם תשאלו את המקומיים). היות והמקדש בולט מאד אפילו מהגדה השנייה של נהר צ'או פראיה, יש אנשים המסתפקים במבט מרחוק בו, וטוענים שהוא מרשים הרבה יותר ממרחק מאשר מקרוב. אלה המחליטים לבקר במקדש יכולים להתרשם מפסיפס הקרמיקה ומאריחי הפורצלן הצבעוניים המרכיבים את הפגודה, או מציורי קיר הנמצאים ברחבי האולם המרכזי במתחם.
יש לציין שבעבר ניתן היה לטפס עד לפסגת הפגודה על מנת להשקיף על העיר בנגקוק, אך בעקבות תאונה טרגית שגבתה את מותו של תייר, נאסר לעלות לפסגה. כיום ניתן להסתפק בעליה במדרגות החיצוניות עד לכמחצית הגובה של הפגודה.
מתי פתוח?
מדי יום, בין השעות 8:30-17:30. המקום יפה במיוחד בשעות השקיעה או הזריחה.
כמה עולה?
מחיר הכניסה הרשמי למקדש ארון הוא 30 באט. בפועל, רבים נכנסים אליו מבלי שגובים מהם את דמי הכניסה כלל.
איך מגיעים?
מקדש ארון ממוקם בגדה המערבית של נהר צ'או פראיה, פחות או יותר מול ואט פו. ניתן להגיע אליו בסירה לתחנת Tha Tien (בגדה המזרחית) + מעבר בסירה לגדה הנגדית (3 באט בלבד לאדם לחצית הנהר).
בסביבה הקרובה
כדאי לשלב יום טיול באזור עם ביקור בארמון המלך ובמקדש בודהה השוכב הסמוכים.
ואט טרימיט – מקדש הבודהה המוזהב Wat Traimit
מקדש הנמצא בסמוך לרובע צ'יינה טאון, ואשר המראה שלו רחוק מלהיות מרשים ביחס לשאר המקדשים שהזכרנו עד כה. בכל זאת, יש כאן אטרקציה מרכזית אחת שיכולה להצדיק ביקור בו: פסל הבודהה המוזהב (Golden Boddha), הפעם בתנוחת ישיבה. זהו פסל מרשים, המתנשא לגובה של כשלושה מטרים, ואשר שוקל למעלה מחמישה טון. חלקים מסוימים בו, בעיקר העליונים, הם מזהב טהור לחלוטין. הפסל בן יותר מ-700 שנה, ובמהלך ההיסטוריה צבר לא מעט סיפורים: נסו להקשיב לסיפורי המקומיים על כך שהפסל התגלה בטעות, או על ניסיונות ההסתרה שלו מהאויבים באמצעות טיח.
בסך הכול מדובר במקדש נחמד, אבל לא מדובר באתר חובה בין המקדשים של בנגקוק. שימו לב שאסור לצלם, אך לא תמיד מקפידים על כך.
מתי פתוח?
בכל ימות השבוע, בין השעות 9:00 ל-17:00.
כמה עולה?
הביקור במקדש עצמו ללא כל תשלום. תמורת 10 באט ניתן לבקר במוזיאון קטן הממוקם בתוכו.
איך מגיעים?
מקדש בודהה המוזהב נמצא בקצה צ'יינה טאון ברחוב Yaowarat. הדרך הנוחה ביותר להגיע אליו היא במונית או ברכבת תחתית לתחנת MRT Hua Lamphong (מרחק הליכה של כמה מאות מטרים מהמקדש). הגעה לציינה טאון אפשרית גם עם סירת נהר ציבורית למזח Ratchawong (מספר N5) אולם משם ההליכה למקדש ארוכה למדי ולא מומלצת (אלא אם אתם רוצים לערוך באזור טיול רגלי ארוך).
ההר המוזהב The Golden Mount Temple / Wat Sraket
למרות שמו, אין המדובר בהר, כי אם בגבעה מלאכותית, ובה מקדש שסימן ההיכר שלו הוא פגודה מוזהבת בגובה כ-80 מטרים, ושבקצה שלה כיפת זהב. פעם, עוד לפני שגורדי השחקים הופיעו בבנגקוק, הייתה זו הנקודה הגבוהה ביותר בעיר. מקדש זה נבנה בתחילת המאה ה-19 על ידי המלך ראמה החמישי, והטיפוס אליו במדרגות עקלקלות (פשוט מאד מבחינה פיזית) נחשב למהנה: הדרך עד לפסגה עמוסה בפסלים, בצמחיה ובמפלים קטנים. למשלימים את ההגעה עד לראש הפגודה, נשקף נוף נאה של בנגקוק ב-360 מעלות.
ואט סראקט היא אטרקציה מעניינת, וכזו שנדמה שנשארת מחוץ ל"רדאר" של מטיילים ישראלים רבים. יש הרואים בכך יתרון, שעה שהעומס התמידי של ארמון המלך, למשל, פוגע בחווית הביקור בו במידה מסוימת.
מתי פתוח?
בכל אחד מימות השבוע, בשעות 9:00-17:00.
כמה עולה?
מחיר צנוע של 20 באט.
איך מגיעים?
ההר המוזהב ממוקם בקצה העיר העתיקה, בין הרחובות Boriphat ל-Luang. ההגעה אינה פשוטה כי אין בסמוך אליו תחנת רכבת או מזח. ניתן להגיע אליו במונית או באוטובוס.
פארק לומפיני Lumpini Park
הפארק המרשים ביותר בבנגקוק, "הסנטרל פארק של בנגקוק", מצליח להוכיח שיש גם פינות שקטות בעיר הסואנת הזו. זהו פארק רחב ידיים, ששטחו 576 דונמים, הכולל בתוכו מדשאות רחבות, אגם בו ניתן להשכיר סירת פדלים, עצים (חפשו עצים בצורת חיות), מתקני שעשועים ועוד. המקום אהוב מאד על מקומיים, כך שסביר להניח שתיתקלו בתושבי העיר במהלך ריצה, התעמלות או אימוני כושר.
בקצהו של הפארק ניתן למצוא פסל של מלך תאילנד ראמה השישי שהיה אחראי להקמתו, ובסמוך לו גן פרחים יפה מאד. אתם בהחלט יכולים לנוח לשעה קלה בפארק, ואפילו לערוך בו פיקניק. אל תיבהלו אם לטאות ענקיות יתהלכו סביבכם – זה מראה מקובל בפארק לומפיני. בחודשי החורף (פברואר עד אפריל) נערכים בשעות אחר הצהריים והערב של ימי ראשון מופעים חינמיים של מוזיקה מקומית או מערבית.
מתי פתוח?
מדי יום, בין השעות 5:00 בבוקר עד 19:00 בערב. מומלץ להגיע בשעות אחר הצהריים המאוחרות, בהן השמש הקופחת של תאילנד חלשה, באופן יחסי. בשעות הערב, תיהנו גם מהמראה של גורדי השחקים הרבים הנמצאים סביב הפארק, כשהם מוארים.
כמה עולה?
ללא תשלום.
איך מגיעים?
פארק לומפיני ממוקם במרכז לב העסקים של בנגקוק. ניתן להגיע אליו ברכבת עילית לתחנת Sala Daeng (קן סילום), ברכבת תחתית לתחנות Silom (הכניסה הדרום מערבית) או Lumphini (הכניסה הדרום מזרחית), באוטובוסים מספר 76, 507 או במונית.
בית ג'ים תומפסון Jim Tompson House
בית ג'ים תומפסון הוא למעשה קומפלקס של שבעה מבנים, השייכים לאיש העסקים האמריקאי, שהגיע לתאילנד דווקא בתור מרגל בתקופת מלחמת העולם השניה. התחביב של תומפסון, בשנות ה-50 וה-60 של המאה הקודמת, היה ליקוט אינספור פריטי אומנות אסייתיים. כאשר תומפסון נעלם באופן מסתורי בג'ונגלים של מלזיה (ב-1967) הוחלט להפוך את הבית שלו למוזיאון.
תוכלו להתרשם מהשילוב שבין העיצוב המערבי לאסייתי הבולט בבית, ולהשפעות של אינספור מדינות בעולם. זאת לצד פריטי משי מרהיבים, תחום העיסוק המרכזי של תומפסון. במתחם ניתן למצוא גם חנות בה מוכרים מוצרי משי לצד פריטים אחרים.
מכיוון שמדובר בשריד חשוב במיוחד של הארכיטקטורה והתרבות התאית המסורתית, מדובר במקום פופולארי ומומלץ. עם זאת, הוא לא מתאים לכולם ובדרך כלל ילדים מוצאים אותו משעמם למדי.
מתי פתוח?
מדי יום בשעות 9:00-17:00. הביקור נעשה במסגרת סיור מודרך, באנגלית, היוצא כאשר מספר האנשים בקבוצה מספיק (אין מדובר בהמתנה ארוכה מדי לרוב). לא ניתן לבקר בבית באופן עצמאי.
כמה עולה?
100 באט למבוגר. סטודנטים זכאים להנחה של 50%.
איך מגיעים?
בית ג'ים תומפסון ממוקם במרכז בנגקוק, מעט צפונית לאיצטדיון הלאומי וקניון MBK, ההגעה אליו נחשבת לפשוטה מאד. ניתן לעשות זאת באמצעות הרכבת העילית לתחנת National Stadium (קו סילום מספר 2), או למי שנמצא בקרבת הנהר – סירה ציבורית למזח Sathorn ומשם רכבת עילית בקו 2 עד האיצטדיון.
אתר האינטרנט של בית ג'ים תומפסון
המוזיאון הלאומי של בנגקוק Bangkok National Museum
מוזיאון אשר נפתח ב-1874, ונחשב לגדול מסוגו בדרום מזרח אסיה. זהו מקור המידע המקיף ביותר שיש בבנגקוק על ההיסטוריה של העיר בפרט ותאילנד בכלל, כמו גם התרבות התאית על היבטיה המגוונים. אם אתם מתעניינים באלה, סביר שבמוזיאון תמצאו את מבוקשכם: הוא מכיל אלפי פריטים ומוצגים, ביניהם פסלים, ציורים, תלבושות, פריטי מלאכה, כלי נגינה, מסמכים – והרשימה עוד ארוכה.
מצד שני, אין להתעלם מכך שהמוזיאון מכיל מספר חדרים מרשימים מאד, ולעומתם כאלה בהם הביקור אינו מעניק ערך מוסף משמעותי. בעיות נוספות במוזיאון הן מצב התחזוקה הלקוי של חלק מהפריטים, והיעדר הסברים מספקים בשפה "נייטרלית", שאינה השפה התאית: ההסברים באנגלית דלים מאד בחלקם. אם אתם חובבי מוזיאונים, או נמשכים לתרבויות של המדינות בהן אתם מבקרים, תוכלו להעביר בו מספר שעות. אחרת, אתם עלולים להשתעמם.
טיפים:
1. בימי רביעי וחמישי נערכות הדרכות ייחודיות בשעה 9:30, בנושאי הבודהיזם והאומנות (באנגלית ובצרפתית).
2. כדאי להתחיל את הביקור באולמות התצוגה ולסיים בבניין מספר 1 העמוס בטקסטים היסטוריים (שעלולים לעייף אתכם כבר מן ההתחלה).
מתי פתוח?
המזיאון פתוח בימים רביעי עד ראשון, בין השעות 9:00 ל-16:00.
כמה עולה?
200 באט.
איך מגיעים?
המוזיאון ממוקם ברחוב Na Phra That, מרחק הליכה קצרה מארמון המלך. ראו את דרכי ההגעה לארמון, כפי שפורטו מעלה. הדרך המומלצת להגיע, למי שלא מבקר בארמון, היא באמצעות מונית (אזור זה אינו מכוסה ע"י רכבת עילית או תחתית).
המרכז לתרבות Thailand Cultural Centre (ומופע Siam Niramit)
מתחם גדול שנפתח ב-1987 ומעמיד במרכז את התרבות המקומית על רבדיה. תוכלו למצוא בו אולמות מרשימים, אמפיתיאטרון ותערוכות מעניינות, כמו גם בעלי מקצוע ואמנים במלאכות מסורתיות שונות, דוגמת טוויה או אריגה.
מופע סיאם ניראמיט
את עיקר תשומת הלב במרכז מקבל מופע Siam Niramit – הוא נראה על הנייר כמו מופע ה-PhantaSea מעורר המחלוקת בפוקט, אך דומה כי עולה עליו במספר דרגות. זהו מופע מרהיב, הנערך מדי ערב באחד משני האולמות שבמרכז התרבות, לעיני כ-2,000 צופים. המופע כולל ריקודים, שירים, משחק ועוד, הכל בשילוב מוזיקה אותנטית ותפאורה מושקעת במיוחד, ומתוך רצון ללמד את הצופים רבות על המדינה בה הם נמצאים. משך המופע כשעה ועשרים (יש הסבורים שניתן היה לקצר אותו מעט), והוא נחשב לפופולארי ומוערך במיוחד. יעידו על כך הזכיות שלו בפרס המצוינות בשנים 2010 ו-2013.
מתי פתוח?
מופע Siam Narmit נערך מדי ערב, בשעה 20:00. פתיחת השערים למתחם בשעה 17:30, כך שניתן להיכנס וליהנות מאטרקציות דוגמת ביקור ב"כפר", מסאג' תאילנדי, האכלת פילים או אפילו רכיבה עליהם.
כמה עולה?
ניתן לרכוש מספר כרטיסים עבור המופע. כרטיס סטנדרטי למופע בלבד עולה 1,500 באט, כאשר ב"מושבי הזהב", הקרובים יותר לבמה, מחירם 2,000 באט. ניתן לרכוש כרטיס המשלב בתוכו ארוחת בופה סבירה, במחיר של 1,850 באט (מושבים רגילים) או 2,350 באט (מושבי זהב).
איך מגיעים?
המרכז לתרבות ממוקם במקום נוח במיוחד במרכז בנגקוק. ניתן להגיע אליו באמצעות רכבת תחתית לתחנת Thailand Cultural Centre, ושימוש בהסעה החינמית היוצאת משם, אחת לרבע שעה, החל מ-18:00. אם אתם מעוניינים ללכת מתחנת המטרו ברגל למתחם, הקדישו לכך כרבע שעה.
צ'יינה טאון Chinatown
הרובע הסיני של בנגקוק הוא אחד מאתרי הקניות המומלצים בה (למידע נוסף, ראו את הכתבה על שווקים בבנגקוק שבאתר טרוול זון). אלא שניתן להגיע אליו גם על מנת להיחשף לתרבות הסינית המיוחדת. כך, מעבר לדוכני המציאות, ולפריטים המוזרים שבוודאי תיתקלו בהם – סנפירי כריש מיובשים, למשל – תוכלו לשוטט במדרחוב הצבעוני סאמפנג ליין (Sampeng Lane), לבקר באחד מבין המקדשים הקטנים שברובע או לשבת במסעדה סינית מסורתית.
בכלל, הדרך הנוחה ביותר לחוות את צ'יינה טאון היא פשוט ללכת לאיבוד בתוכו, וליהנות מהמראות, מהצלילים ומהריחות המקיפים אתכם.
ראש השנה הסיני
מומלץ להגיע לרובע במיוחד בראש השנה הסיני, החל סביב חודש פברואר מדי שנה, בה נערכות תהלוכות וטקסים ססגונניים.
תאריכים קרובים: 31.1.2014 (שנת הסוס), 19.2.2015 (שנת העז), 8.2.2016 (שנת הקוף).
איך מגיעים?
דרך נוחה להגיע לצ'יינהטאון היא באמצעות מונית לרחוב Yaowarat. אפשרויות אחרות הן בהליכה ברגל מתחנת הרכבת התחתית Hua Lamphong לכיוון מערב, או מרציף הסירות Ratchawong (מספר N5) לכיוון צפון-מזרח.
מפת בנגקוק
לנוחיותכם, במפה סימנו את כל האטרקציות המומלצות בבנגקוק וסביבתה.
אם חשוב לכם לישון במלון קרוב למרכזי האטרקציות או מרכזי קניות, ראו את המומלצים המסומנים על המפה.
סימוני התחבורה הציבורית יעזרו לכם לתכנן את המעבר בין המקומות בקלות ונוחות.
שכבות מידע: אפשר להוסיף או להוריד את הסימונים בעזרת סימון שכבת המידע המתאימה.
שליטה: אפשר לשנות את תקריב המפה ע"י בחירת מבט רחוב/עיר/מדינה, או לקרב/להרחיק.
הזזת המפה: אפשר להזיז את המפה (ע"י גרירה עם העכבר).
בחירת יעד וקבלת מידע נוסף: אפשר לבחור ביעד על גבי המפה או מתוך רשימת היעדים.
טיפים כלליים
כמה זמן להקדיש לאטרקציות של בנגקוק?
תלוי במספר הימים הכולל שלכם בתאילנד, ובהרכב הנוסעים: ברור שיש לא מעט אטרקציות המתאימות למשפחות, למשל, אבל לא ליחידים. ההמלצה שלנו היא שלא לוותר בכל מקרה על לפחות שניים מבין המקדשים החשובים של בנגקוק, לבקר מספר שעות בפארק לומפיני ולהיחשף לאחת האטרקציות המלמדות על התרבות וההיסטוריה המקומית, דוגמת בית ג'ים תומפסון או המוזיאון הלאומי של בנגקוק.
התמודדות עם החום
מזג האוויר בבנגקוק חם מאד, על גבול הלוהט, בחלקים ניכרים מהשנה. הדבר עלול לפגוע בחווית הביקור באטרקציות מסוגים שונים. אנחנו ממליצים שלא להעמיס יתר על המידה באטרקציות מדי יום, בייחוד אלה הנמצאות תחת כיפת השמיים, או באתרים שמצריכים הליכה מרובה. דאגו לביגוד נוח, אך השאירו גם מקום לגמישות (למשל, במקדשים המצריכים לבוש הולם). ניתן בהחלט לשלב את האטרקציות עם שוטטות בקניונים הממוזגים של בנגקוק.
ביקור במקדשים
חובה לשמור על כללי ההתנהגות בכל המקדשים בתאילנד, ובפרט במקדשים החשובים בעיר בנגקוק.
1. חשוב לשמור על השקט, לא לצעוק, לרוץ, לאכול וכדומה בתחומי המקדש.
2. לבוש – חולצים נעליים בכניסה, והלבוש חייב להסתיר את הרגליים והכתפיים. כדאי מאוד להגיע מוכנים עם תיק קטן ובו חולצה עם שרוולים ומכנס ארוך. בחלק מהמקומות יציעו לכם להשאיל ביגוד מתאים אך מומלץ מאוד שלא להשתמש בו (אתם לא רוצים ללבוש בגד שרבים אחרים לבשו והזיעו בו לפניכם..).
3. אין להתקרב לנזירים או להכנס לחדרים שלהם (אלה אם ראיתם מקומי שנכנס לפניכם).
4. אסור לגעת בפסלים, ואל תפנו את כף רגליכם לכיוונם (בתאילנד זהו סימן מובהק של זלזול והתנהגות בוטה שתכעיס מאוד את המקומיים).
אין עדיין תגובות