אוכל בצרפת

אם אתם מתעניינים במה שצרפת יכולה להציע לכם בתחום הקולינרי, אז דעו לכם שקלעתם בול!
אוכל הוא חלק משמעותי בתרבות הצרפתית, הצרפתים ידועים כגאים במטבחם (כמו דברים אחרים, למשל השפה הצרפתית), ויש להם במה להתגאות – המטבח הצרפתי נחשב כאחד הטובים בעולם.
בכתבה זאת ניתן לכם הסברים, טיפים והמלצות על האוכל בצרפת.

לקסיקון לאוכל בצרפת

המקומות

מסעדה (Restaurant)
מסעדה כמו שאתם מכירים מהארץ, לרוב ברמה גבוהה, עם תפריט מגוון, ומחירים גבוהים.
בצרפתית: רסטאורן

בְּרָאסֵרִי Brasserie
מסעדה המגישה מנות פשוטות ובסיסיות, לרוב מנות צרפתיות קלסיות, בדר"כ עם תפריט אחיד לאורך כל שעות היום.

בִּיסְטְרוֹ (Bistro)
מסעדה קטנה, לעיתים מזכיר בית קפה שיש בו גם אוכל, לעיתים יהיה בו מעט צפוף, הגשה מהירה ושירות לא מהמשובחים.

בית קפה Café
בית קפה צרפתי במקור משמש להגשת קפה בלבד, אך כיום רובם מגישים גם אוכל קל (מאפה, עוגה, כריך וכדומה).

פָטִיסֵרִי Pâtisserie
בית מאפה בו מוכרים מתוקים ועוגות, או בפשטות – חנות קינוחים.

קוֹנְפִיסֶרִי Confiserie
זוהי קונדיטוריה, מאפיה בה מכינים ומוכרים קינוחים, עוגות, שוקולד ועוד – כל מה שעל בסיס סוכר.

בולנז'רי Boulangerie
מאפיה המתמקדת במוצרים פשוטים מבוססי בצק.

הארוחות

ארוחת בוקר (Le petit Dejeuner) – לרוב תהיה כלולה במלון, אך אנחנו ממליצים לאכול בחוץ בבית קפה או לקנות משהו קטן במאפיה, הרבה יותר כיך לחוות כך את המקום בו אתם מטיילים. ארוחת הבוקר הצרפתית כוללת בדרך כלל לא יותר משתיה חמה ומאפים שונים (קרואסונים או בגט צרפתי עם חמאה/ריבה), חמאה וגבינות.
ארוחת צהרים (Le dejeuner) – מוגשת סביב השעה 12:30-13:30. בדר"כ זוהי אורחה חמה ועשירה.
ארוחת ערב (Le diner) – מוגשת סביב השעה 18:30-20:00. גם היא ארוחה חמה, עם הרבה יין.

האוכל

מגוון האוכל הוא גדול מאוד, ההמלצה הכי טובה היא לנסות את התבשילים המקומיים.
המטבח הצרפתי ידוע בכמה מרכיבים המשתלבים נהדר, ביניהם מאפים, גבינות וכמובן יין.

הנה כמה מילים בצרפתית שיעזרו לכם להתחיל
מים – eau
לחם – pain
גבינה – fromage
יין – vin
בשר – viande

התפריטים בצרפת לרוב יהיו בצרפתית בלבד, כדי להבין את התפריט כדאי להכיר לפחות את סוגי המנות:
מנות ראשונות – entrées
בשרים – viandres
דגים – poissons
פירות ים – fruits de mer
צמחוני – végétarien
איטלקי – italien
אסייתי – asiatique
אורגני – bio
שתיה – boissons
שתיה קרה – boisson froide
שתיה חמה – boisson chaude
בר יין – bars a vins
בראנץ – brunch
אוכל לקחת (take away) – נקרא גם a emporter

חזרה לתחילת הדף

טיפים

איך לבחור מסעדה בצרפת?
השיטה הטובה ביותר לבחירת מסעדה היא ללכת לפי המקומיים. מסעדה/ביסטרו שמלאה בסועדים צרפתיים היא לרוב טובה. לעומת זאת, מקום ריק או כזה שיש בו רק תיירים כנראה לא יהיה מקום משובח, לא בתפריט ולא במחיר..
טריק ידוע למשיכת תיירים הוא תפריט באנגלית. יהיה לכם הרבה יותר קשה להזמין מתוך תפריט בצרפתית בלבד, אבל כמעט בטוח שמה שיגישו לכם יהיה הרבה יותר טעים וזול.
כל מסעדה שמכבדת את עצמה מציגה בחוץ תפריט (כולל המחירים), וכך אפשר לקבל מושג על אופי המסעדה.

התפריט
הצרפתים אוהבים לסבך, יש תפריט רגיל ודי קבוע שנקרא בפשטות menu, ויש תפריט מגוון ויקר יותר שנקרא א לה קארט (a la carte).

חזרה לתחילת הדף

יין בצרפת

אין ספק שצרפת ידועה כאחת מיצרניות היין הטובות בעולם, עם מסורת ארוכת שנים.
לחובבי יין כדאי לבקר במקומות כמו בורדו, סיינט אמיליון (דרום-מערב) או שמפיין (צפון צרפת).

חזרה לתחילת הדף

מידע נוסף ברשת

אתר עם רשימה גדולה של מסעדות בפריז, מחולקות לפי סוגים (ביסטרו, מסורתי, אסייתי, מאכלי ים):
מסעדות בפריז.

אתר עם רשימה ענקית של מסעדות כשרות באזור פריז:
מסעדות כשרות בפריז.





שלח את הכתבה במייל

שדות המסומנים בכוכבית * הם חובה






 טוען, נא להמתין...

אם נתקלתם בבעיה עם שירות זה,
אנא כתבו לנו למייל contact @ travelzone.co.il

חזרה לתחילת הדף

תגובה אחת

  1. רונית לוי

    האתר שלכם מאוד נחמד, מובן ונעים אבל אני לא מבינה את הרשימה של המסעדות הכשרות…. האם ניתן לקבל אותה בעברית או לפחות הסבר לפי מה היא הולכת?? (את נושא הכשרות הבנתי)

יש לך מה להגיד? זה המקום!
כדי לענות לתגובה קיימת לחץ על "השב לתגובה זו" שבכותרת התגובה

מטרת איזור התגובות היא לאפשר לגולשים לשאול שאלות ולשתף מנסיונם האישי.
אנו משתדלים להתייחס לכל תגובה אבל לא תמיד זה אפשרי, אנא קבלו זאת בהבנה.
תגובות הכוללות קישורים דורשות אישור מנהל ולרוב לא יאושרו או שיאושרו ללא הקישורים ולכן אנא המנעו מהם.

קוד אימות (חובה):